Welkom op de website van Stichting Jeugdwerk Berkel-Enschot!

Stichting Jeugdwerk Berkel-Enschot (opgericht in 2011) organiseert evenementen voor de jeugd in Berkel-Enschot. De stichting is voortgekomen uit een verzelfstandiging van de vrijwilligers van Jeugd- en Jongerencentrum Time Out / De Twern. Door het jaar heen organiseren we verschillende evenementen die we in goed overleg hebben overgenomen.

Ieder evenement heeft een apart onderdeel op deze website. Kijk en klik gerust rond voor meer informatie over onze evenementen:

  • Jeugdcarnaval – Vier dagen springen, feesten en hossen met leeftijdsgenoten (8 t/m 14 jaar);
  • Pasen – Eieren zoeken in combinatie met allerlei leuke spelletjes in de bossen en duinen;
  • Koningsdag – Hét Koningsdagevenement van Berkel-Enschot (i.s.m. Horeca Brenderstraatje) met kindervrijmarkt, open podium en vele activiteiten;
  • KinderVakantieWerk – Ontzettend gave activiteitenweek in de 5e week van de zomervakantie voor alle basisschoolgaande jeugd (4 t/m 12 jaar);
  • Halloween – Een spannende tocht in het donker voor de jongsten en een heuse griezeltocht voor de oudere jeugd (2 t/m 14 jaar, i.s.m. scouting Berkel-Enschot);
  • Sinterklaasintocht – Sinterklaas wordt welkom geheten in Berkel-Enschot door vele kinderen langs de intocht, waarna Sinterklaas ook tijd vrijmaakt voor 2 voorstellingen met een hoop pietenplezier!
  • KreaKids – leuke creatieve workshops voor kinderen waarbij gewerkt wordt met diverse materialen.

Naast deze evenementen maakt ook Toneelgroep De Toverbol deel uit van de stichting. Dit is een enthousiaste groep jongeren die bij verschillende evenementen van de stichting toneelvoorstellingen, en hiermee de rode draad, verzorgt.

In de loop der jaren hebben we verschillende spelmaterialen verzameld, waaronder een fantastische stormbaan (21 meter lang!), een springkussen, maar ook kleiner spelmateriaal en een terras. Om ervoor te zorgen dat we onze materialen goed kunnen onderhouden stellen we andere verenigingen / stichtingen, maar ook particulieren, in de gelegenheid om, tegen een kleine vergoeding, deze materialen te huren. Kijk voor meer informatie bij ‘verhuur’.

Sinds 2018 zijn we weer aangesloten bij de Meedoenregeling van de gemeente Tilburg. Aan al onze activiteiten kan deelgenomen worden via deze regeling.

Stichting Jeugdwerk Berkel-Enschot kan op de steun van vele vrijwilligers en sponsoren rekenen uit het dorp. Wij zijn hier ontzettend blij mee. Mocht u interesse hebben in het ondersteunen van onze actviteiten door middel van vrijwilligerswerk, een sponsorbijdrage of anderzins neemt u dan gerust contact met ons op via ‘contact’.
Met vriendelijke groet en graag tot ziens bij een van onze activiteiten,

Namens het bestuur,
Martijn Baarendse
Voorzitter