KinderVakantieWerk Onderbouw

Hooggeëerd publiek! We zijn alweer druk bezig met de voorbereidingen voor KVW 2024. Dit jaar vindt KVW plaats van 5 tot en met 9 augustus. De inschrijvingen starten op 5 mei; schrijf deze datum alvast in je agenda! Van 5 mei tot en met 4 juni koop je je ‘vroege vogel’ tickets voor €37,50 per persoon.

Heb je de berichten op onze socials al gezien? En heb jij al kunnen raden wat het thema is voor dit jaar?
Houd ons goed in de gaten, want het circus komt eraan!

 

Wil je leiding worden dit jaar? Ga naar het kopje ”leiding worden” hier bovenaan de pagina en we zien graag je inschrijving tegemoet!

Heb je nog vragen, mail ons dan op kvwob@jeugdwerkberkelenschot.nl.

 

Groetjes van de voorbereidingsgroep KVW onderbouw

Hier vindt u aanvullende informatie over de organisatie van KindervakantieWerk wat voor u als ouder(s) prettig is om te weten.

Stichting Jeugdwerk Berkel-Enschot
KinderVakantieWerk wordt in Berkel-Enschot georganiseerd door Stichting Jeugdwerk Berkel-Enschot. Stichting Jeugdwerk Berkel-Enschot is een relatief jonge stichting (opgericht in 2011) die is voortgekomen uit een verzelfstandiging van de vrijwilligers van Jeugd- en Jongerencentrum Time Out / Stichting de Twern. De stichting bestaat uit een algemeen bestuur en verschillende commissies die ieder een specifiek evenement vertegenwoordigd zoals KVW-OB, KVW-BB, Koningsdag, Sinterklaas, Carnaval, Pasen, Halloween en toneelgroep De Toverbol. De stichting richt zich op het organiseren van beeldbepalende evenementen in Berkel-Enschot voor de jeugd, waarbij we tevens proberen zoveel als mogelijk ook de jeugd en jongeren uit het dorp te betrekken. Zo kan de stichting terugvallen op een groep van ongeveer 40 vaste vrijwilligers en nog eens ruim 100 vrijwilligers die bij evenementen ondersteunen.

De organisatie van KVW
De organisatie van KVW is in handen van een tweetal commissies, namelijk KVW Onderbouw en KVW Bovenbouw. Iedere groep maakt een specifiek programma gericht op de betreffende doelgroep. Onderling wordt natuurlijk zoveel als mogelijk samengewerkt. Het programma voor de onderbouw is voor kinderen in de groepen 1 t/m 4 (4 t/m 8 jaar), dat van de bovenbouw voor de groepen 5 t/m 8 (8 t/m 12 jaar). We kijken hierbij naar de groep waar je voorafgaand aan de zomervakantie in zat.

De commissie KVW-OB, oftewel de VoorBereidingsGroep (VBG) zet zich gedurende het gehele jaar zich in om iedere zomer weer een fantastische week voor de kinderen te organiseren waarbij plezier, samenwerken en veiligheid voorop staat. Deze groep zet het programma in elkaar, zorgt voor de locatie, de vergunning, de inkoop van materialen en voor het werven van voldoende deelnemers en vrijwilligers.

Wat is KVW?
Kinder Vakantie Werk is een 5-daagse doe-week vol uitdagingen en leuke activiteiten voor uw kind(eren). KVW staat dit jaar gepland van maandag 5 tot en met 9 augustus.

Wie begeleid mijn kinderen?
De groepen worden begeleid door vrijwilligers. Deze groepsleiding bestaat altijd uit één hoofdleiding (minimaal 18 jaar, verschillende jaren ervaring met KVW en een flinke dosis verantwoordelijkheidsgevoel) en een aantal reguliere leiding-vrijwilligers (minimaal 13 jaar en één jaar voortgezet onderwijs). Samen met de VBG en de coördinatie zorgen zij voor een leuke, uitdagende en veilige speelomgeving voor de kinderen. Daarnaast zijn er gediplomeerde EHBO’ers op locatie aanwezig.

Wat zijn de kosten?
Vroege vogel inschrijving: € 37.50  (5 mei tot en met 4 juni) 
Normale inschrijving: € 40.00  (5 juni tot en met 4 juli) 
Laatste kans inschrijving: € 42.50  (5 juli tot en met 1 augustus)
De kosten zijn inclusief voldoende drinken en een lekker tussendoortje iedere dag. Wat u wel zelf voor uw kind regelt is een lunchpakketje.

Hoe kan ik inschrijven?
De inschrijving opent op 5 mei 2024. Inschrijven kan online via het inschrijfformulier op deze website. Betaling gaat snel en veilig en snel via I-Deal. Wanneer de inschrijving en betaling gelukt zijn, ontvangt u een automatische bevestiging.

Op het (online) inschrijfformulier kunt u, eventuele (medische) bijzonderheden van uw zoon/dochter aangeven, zoals allergieën en medicijngebruik waarmee rekening gehouden moet worden tijdens KVW. Indien nodig zal één van de coördinatoren voorafgaand aan de activiteit telefonisch contact met u opnemen. Tijdens dit contact kan om verduidelijking gevraagd worden of een afspraak gemaakt worden omtrent uw kind om tijdens KVW zo goed mogelijk zorg te kunnen dragen voor uw kind.

Op het inschrijfformulier hebt u de mogelijkheid om drie voorkeursnamen op te geven van kinderen bij wie uw zoon/dochter graag in het groepje zou willen. Vermeld hierbij ook de klas waar hij/zij voorafgaand aan KVW in heeft gezeten dit schooljaar. Met het indelen van de groepen proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met ieders voorkeuren, maar we kunnen hierbij geen 100% garantie geven dat we volledig ieders voorkeuren kunnen inwilligen. Hierbij geldt ook: hoe eerder je inschrijft, hoe meer rekening we hiermee kunnen houden. De groepsindeling wordt rond de start van de zomervakantie gemaakt, inschrijvingen die daarna binnenkomen worden zoveel mogelijk geplaatst in groepjes met leeftijdsgenoten waar plek is.

KIeine lettertjes

Als je ingeschreven bent en je kunt onverhoopt toch niet deelnemen (bijvoorbeeld andere vakantieplannen), zal er géén restitutie van inschrijfgelden plaatsvinden.
Er vindt wél restitutie plaats indien deelname niet mogelijk is door de organisatie (bijvoorbeeld omdat het evenement niet door kan gaan).

 

Vragen?
Mocht u voorafgaand aan deze week vragen hebben, stuur dan een mail naar kvwob@jeugdwerkberkelenschot.nl.

Lijkt het jou leuk om in de zomervakantie niet alleen maar vakantie te vieren, maar ook bezig en betrokken te zijn in Berkel-Enschot? Lijkt het je leuk een weekje samen met andere jongeren een groepje kinderen te begeleiden bij allerlei leuke spellen?

Geef je dan snel op!

Stichting Jeugdwerk Berkel-Enschot organiseert kindervakantieweek dit jaar van maandag 5 t/m vrijdag 9 augustus. Ook in de weekenden ervoor en erna zullen er activiteiten zijn zoals een introductie voor alle leiding en, als je wilt, opbouwen en afbreken.

Wat is KVW?
Kindervakantiewerk is opgesplitst in onderbouw en bovenbouw. Bij KVW OnderBouw doen kinderen mee van groep 1 tot en met 4 van de basisschool (4 t/m 8 jaar). Als je mee doet als leiding aan KVW OnderBouw zorgen we er niet alleen samen met jou voor dat de kinderen een paar super leuke dagen hebben, maar dat ook onze leiding het naar hun zin heeft.

Wat verwachten van jou als leiding?
– Om leiding te kunnen zijn bij KVW OB moet je minimaal 13 jaar oud zijn;
– Moet je minimaal één jaar op het voortgezet onderwijs hebben gezeten;
– Beschikbaarheid van 5 t/m 9 augustus, minimaal tussen 08:30 uur en 16:00 uur. Mocht je interesse hebben, dan kan je op het aanmeldformulier aangeven dat je mee wilt helpen met op- en afbouwen in het weekend voorafgaand aan de week en het weekend erna. Hier neemt de coördinatie dan nog contact met je over op.
– Je moet het leuk vinden om samen met nog twee of drie andere vrijwilligers een groep kinderen de hele week te begeleiden;
– Je hebt een positieve houding naar de kinderen toe, maar je weet wel jouw grenzen aan te geven;
– Het plezier van de kinderen staat voorop; actieve deelname aan het programma en het enthousiasmeren van de kinderen is dus belangrijk.

Wat mag jij van ons verwachten?
– Je staat er niet alleen voor. Samen met twee of drie anderen begeleid je een groepje. Eén van hen zal de hoofdleiding zijn, zij hebben meerdere jaren ervaring en kunnen je eventueel helpen of ondersteunen waar nodig;
– Begeleiding bij je rol als leiding;
– Leiding zijn kost je niets, je moet alleen je eigen lunch meenemen voor drinken en iets lekkers tussendoor zorgen wij;
– Mogelijkheid om je maatschappelijke stage uit te voeren;
– Een paar dagen vol gezelligheid, lol, maar met vooral veel plezier met en voor de kinderen! Op maandag- en dinsdagavond organiseren we het KVW-café: een moment voor alle vrijwilligers, jong en oud, om samen de dag/week na te spreken en nieuwe contacten op te doen. Dit wordt begeleid door de voorbereidingsgroep van KVW, een groep ervaren vrijwilligers. Hierbij geldt: geen alcohol onder de 18! Dit jaar hebben we voor iedereen die dit leuk vindt een (vrijblijvend) avondprogramma voor alle leiding!

Ga jij ons helpen om ook deze KVW tot een succes te maken?
De inschrijving voor de leiding is inmiddels geopend. Inschrijven kan via het online inschrijfformulier, wat je kan vinden op onze website (Kindervakantiewerk Onderbouw – Vrijwilligers Stichting Jeugdwerk Berkel-Enschot (jeugdwerkberkelenschot.nl). Leiding hoeft niet afkomstig te zijn uit Berkel-Enschot, dus iedereen is welkom!

Als je nog vragen hebt, stuur dan even een mail naar kvwob@jeugdwerkberkelenschot.nl, dan proberen we deze zo snel mogelijk te beantwoorden.