Nagenieten van BE-BRAAF

KinderVakantieWerk 2023

Dit jaar gaan we van14 t/m 18 augustus naar de ruimte! Start de motoren voor een super leuke week met veel spelletjes en gezelligheid. De laatste voorbereidingen worden gedaan en de inschrijvingen gingen hard. Wij verheugen ons er op om er samen met jullie een fantastische week van te maken!

Helaas hebben we een stop op de inschrijvingen moeten zetten. We zijn heel hard op zoek naar extra leiding, zodat we de inschrijvingen weer kunnen starten. We willen graag de week verantwoord kunnen draaien en daarvoor hebben we nu eerst meer leiding nodig. Ben jij of ken jij iemand die ons wil helpen in deze week? Meld je dan nu aan als leiding voor KVW BovenBouw via vrijwilligers.jeugdwerkberkelenschot.nl !

Ben je al ingeschreven als deelnemer? Dan veranderd er niks! Jouw inschrijving kan gewoon blijven staan en we zien je graag in augustus!

 

Wil je graag eerst nog wat meer informatie? Klik dan op de knop ‘Informatie’ hierboven aan de pagina.

Wil je leiding worden? Tof! Klik dan hierboven aan de pagina op de knop ‘Leiding’.

We hopen je te zien in augustus!

Groetjes van de VBG KVW BB

Organisatie

Kinder Vakantie Werk is een 5-daagse week vol uitdagingen en leuke activiteiten voor uw kind. Het wordt jaarlijks georganiseerd door een aantal fanatieke vrijwilligers: de voorbereidingsgroep. Deze zijn maanden van te voren al hard aan het werk om voor uw kind een leuke, gezellige, gave, maar zeker ook veilige week vol spellen te organiseren. Deze voorbereidingsgroep wordt gevormd door ongeveer 10 vrijwilligers die al een aantal jaar ervaring hebben in het meedraaien met Kinder Vakantie Werk. De groep wordt aangestuurd door vrijwilligers met coördinerende taken.

De Leiding

Tijdens Kinder Vakantie Werk zal uw kind worden geplaatst in een groepje van gemiddeld 10 tot 15 kinderen. Deze groepen zullen worden begeleid door 3 of 4 man leiding. Dit zijn vrijwilligers met een minimale leeftijd van 15 jaar. Van deze leiding is er 1 persoon de hoofdleiding. Deze vrijwilliger heeft al meerdere jaren ervaring bij KVW. Ook de meeste leden van de voorbereidingsgroep zijn leiding op een groepje. Dit zorgt er mede voor dat de activiteiten volgens plan verlopen en dat kinderen eventueel goed kunnen worden voorbereid op de te komen activiteiten. We zoeken ook voor dit jaar nog leiding! Wil je leiding worden? Schrijf je dan snel in via de knop ‘Leiding’ hierboven aan de pagina.

Kosten

De kosten per kind voor de hele week bedragen het standaard bedrag van € 37,50 (na 15 juni zijn de kosten € 40,00 en na 15 juli zijn de kosten € 42,50). Deze kunt u veilig via iDeal betalen als u uw kind inschrijft.

De kosten zijn inclusief voldoende drinken en een lekker tussendoortje per dag. Ook zijn de kosten voor het avondeten op de dag van overnachting en het ontbijt en lunch van de dag hierop hierbij inbegrepen. Als u besluit uw kind niet mee te laten doen aan de overnachting, blijven de standaard kosten gelden.

KIeine lettertjes

Als je ingeschreven bent en je kunt onverhoopt toch niet deelnemen (bijvoorbeeld andere vakantieplannen), zal er géén restitutie van inschrijfgelden plaatsvinden.
Er vindt wél restitutie plaats indien deelname niet mogelijk is door de organisatie (bijvoorbeeld omdat het evenement niet door kan gaan).

Dit jaar

Dit jaar gaan we van 14 t/m 18 augustus met z’n allen naar de ruimte! Wij hebben er ontzettend veel zin in, jullie ook?

We hebben onder andere weer een overnachting van donderdag op vrijdag, samen met de onderbouw hebben we een gezamenlijke dag en op en rondom Jong Brabant weer leuke dingen georganiseerd voor jullie.

Nog even aftellen dus!

Vragen?

Mocht u voorafgaand aan deze week vragen hebben, neemt u dan contact op via onze contact pagina of mail naar kvwbb@jeugdwerkberkelenschot.nl.

Op het inschrijfformulier kunt u eventuele bijzonderheden van uw kind aangeven. Indien gewenst zal één van de coördinatoren dan contact met u opnemen. Tijdens dit contact kan om verduidelijking gevraagd worden of een afspraak gemaakt worden omtrent uw kind om zo goed mogelijk zorg te kunnen dragen voor uw kind.

Natuurlijk hebben we elk jaar weer leiding nodig om, samen met andere enthousiaste leiding, de groepen kinderen te begeleiden tijdens deze toffe KVW-week. Lijkt het jou leuk om 5 dagen lang een groepje gezellige, spontane, lieve kids te begeleiden bij allerlei toffe spellen? Dan zit je hier goed!

Stichting Jeugdwerk Berkel-Enschot organiseert Kinder Vakantie Werk meestal in de 5eweek van de zomervakantie. KVW 2023 is van 14 t/m 18 augustus. KVW Berkel-Enschot is opgesplitst in onderbouw en bovenbouw. Aan KVW BovenBouw doen kinderen mee van 9 t/m 12 jaar. Als je mee doet als leiding aan KVW BovenBouw zorgen we er niet alleen samen met jou voor dat de kinderen een superleuke week hebben, maar ook jij gaat een geweldige week tegemoet. Samen met andere leeftijdsgenoten begeleid je een groepje van ongeveer 10 tot 15 kinderen. Wanneer de dag voor de kinderen ten einde is, gaat de leiding nog even gezellig door. De dag wordt meestal gezamenlijk afgesloten door samen wat te eten en een gezellig drankje te doen. Samen kun je dan gezellig nakletsen over alle leuke belevenissen van die dag!

Wat we van jou als leiding van KVW BovenBouw verwachten:

  • Je bent minimaal 15 jaar oud (ben je jonger maar wil je toch graag meehelpen? Top! Schrijf je dan in en wij nemen vooraf even contact met je op)
  • Je vindt het leuk om samen met kinderen (en andere leiding) uitdagende en variërende spellen te doen
  • Je hebt een positieve houding naar kinderen toe, weet grenzen aan te geven, en weet kinderen te motiveren
  • Je weet plezier te maken met de kinderen. Het plezier van de kinderen staat ten alle tijden voorop!

Wat jij van ons kan verwachten:

  • Je staat er nooit alleen voor. Je begeleidt een groepje altijd met 2 of 3 anderen waarvan er minstens 1 meerdere jaren ervaring heeft met KVW.
  • De coördinatie staat altijd voor je klaar voor al je vragen en opmerkingen.
  • Ook de rest van de leiding en leden van de voorbereidingsgroep zijn altijd bereid mee te helpen naar oplossingen mocht je er even niet uitkomen of iets niet weten.
  • Het leiding geven aan een groepje kinderen past soms binnen één van de opdrachten vanuit je studie. In dat geval is het mogelijk om vanuit de coördinatie een verslag te ontvangen van jouw functioneren. Dit dien je wel tijdig aan te geven.

Ga jij ons helpen om deze week tot een succes te maken?

Meld je dan nu aan als leiding voor KVW BovenBouw via vrijwilligers.jeugdwerkberkelenschot.nl

Zegt het voort!

Heb je nog vrienden, vriendinnen, familie, buren, klasgenootjes of wie dan ook en lijkt het je leuk om sámen mee te doen aan deze week? Zorg dan vooral dat zij zich ook opgeven! Bij het indelen van leiding kunnen we dan proberen jullie samen te plaatsen. Leiding hoeft niet afkomstig te zijn uit Berkel-Enschot, dus iedereen is welkom!